Spring naar inhoud

Op ontdekking in De Doornpanne

De Doornpanne is een 145 hectare groot natuurgebied met uiteenlopende duintypes. Gelegen in Koksijde – Oostduinkerke, net achter de Schipgatduinen, is ze het ontdekken waard. Het centrale gedeelte van De Doornpanne is eigendom van drinkwatermaatschappij Aquaduin en heeft de functie van waterwingebied. De overige gedeelten zijn aangewezen als Vlaams Natuurreservaat en hierdoor zijn er meerdere beheerders.

Het afwisselende landschap en de aanwezige flora en fauna zijn beslist de moeite waard. Behalve stuifduinen, duingraslanden, dichtbegroeide pannen en gefixeerde binnenduinen zijn er ook een drietal waters (infiltratiepanden). Deze zijn van belang voor de waterwinning én voor de natuur. Tijdens de wandeling zullen wij zien waarom De Doornpanne zo’n uniek gebied is. Er zal ook iets van de geschiedenis van het gebied aan bod komen.

Deze wandeling wordt op zondag 18 juni georganiseerd door Davidsfonds Veurne. De wandeling start om 10:00 uur.

Praktische info:

  • De duur van de wandeling is ongeveer twee uur.
  • Kleding naar het weer.
  • Stevige (wandel)schoenen aanbevolen.
  • Met een verrekijker op zak wordt alles leuker.
  • U hoeft zich voor deze wandeling niet in te schrijven.
  • Afspraakplaats: Bezoekerscentrum De Doornpanne, Doornpannestraat 1, 8670 Koksijde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.