Spring naar inhoud

Houtsaegerduinen en Kerkepannebos

De Houtsaegerduinen en het aangrenzende Kerkepannebos vormen een waardevol stukje groen tussen De Panne en Sint-Idesbald (Koksijde). Het droge duinlandschap van de Houtsaegerduinen ( ca. 80ha.) behoort tot de best ontwikkelde van de hele kust en het Kerkepannebos is één van de oudste bosjes aan de kust. Het gebied heeft een gevarieerde begroeiing en is rijk aan zangvogels. Omdat er veel besdragende struiken zijn is het een voedsel en rustgebied voor doortrekkende vogels als de zwartkop, tuinfluiter, roodborst, zanglijster en de kneu.
Je kan dit ingesloten stukje natuur ontdekken aan de hand van 3 korte wandelpaden. Op ca. 2 km wandelen is het bezoekerscentrum Duinpanne. Aan de parking en ingang van het gebied aan de Noorddreef kun je iets drinken bij café 't Lusthof of bij frituur De Oosthoek..

Dit gebied is vrij toegankelijk. Voor meer informatie en beheer: Agentschap voor Natuur & Bos.