Spring naar inhoud

Zee en kust

Wie is er niet aangetrokken door de kust? De geur van de zee, het zandstrand en de duinen. Eigenlijk vormt deze strook ons grootste natuurgebied en alhoewel de Belgische kust behoorlijk verstedelijkt is, is het de moeite om het uit oogpunt van de natuur te bekijken. De meeste duinen liggen versnipperd en ingesloten door bebouwing maar er zijn nog enkele mooie plekjes waar strand en duin elkaar raken. Voorbeelden hiervan zijn de Westhoekduinen, de Schipgatduinen (met Natuureducatiefcentrum Duinenhuis), Ter Yde en de Sint-Laureinsduinen. En laten we zeker de prachtige duinen in het Franse deel van de Westhoek niet vergeten. Ons leven is afhankelijk van de zee en laten we er daarom zuinig op zijn!

Er zijn diverse wandelingen en ontdekkingstochten mogelijk en er zijn ook verschillende educatieve programma's (o.a. Duinenhuis). Eten en drinken is altijd wel ergens mogelijk. We zijn ten slotte aan de Belgische kust!