Spring naar inhoud

Westhoekreservaat

Het Westhoekreservaat ook wel natuurreservaat De Westhoek geheten is het oudste aaneengesloten duingebied aan de Belgische kust. Dit gebied van bijna 350 hectare groot is ingesloten door gemeente De Panne en de Franse grens. Als wandelaar en natuurliefhebber zijn er samen met het aangrenzende Calmeynbos, de Oosthoekduinen en Franse Réserve Naturelle de la Dune du Perroquet voor de Westhoek ongekende wandel en natuur mogelijkheden. In het Westhoekreservaat groeien meer dan 400 soorten planten en zowel het strand als de duinen zijn een ware trekpleister voor vogels. Vaste of regelmatige gasten zijn de Tapuit, Kuifleeuwerik, Blauwe kiekendief, Koperwiek, Roodborsttapuit, Tjiftjaf en de Grasmus.

Er zijn diverse goed aangeduide en gevarieerde wandelpaden en 3 uitkijkpunten. Bezoekercentrum Duinpanne waar je iets kunt drinken ligt op wandelafstand van het reservaat en beschikt over een geheel vernieuwde cafetaria.

Het Westhoekreservaat is vrij toegankelijk. Voor meer informatie en beheer: Agentschap voor Natuur & Bos.