Spring naar inhoud

Natuur in de Kijker!

Regelmatig zet Natuur aan de Kust een onderwerp in de regio in de kijker. Deze keer is het de beurt aan Natuurwerkgroep de Zeevonk.

Natuurwerkgroep De Zeevonk is een natuurgerichte vereniging voor kinderen en jongeren van 6 tot 16 jaar. Voor hen organiseert de leiding elke tweede zaterdagnamiddag van de maand een leuke buitenactiviteit, verdeeld in vijf leeftijdsgroepen van het eerste leerjaar tot het vierde middelbaar. Dan trekken ze de natuurschoenen aan en gaan ze op verkenning in het bos, door de duinen, op het strand. Het motto is, op een speelse manier de natuur ontdekken.

Al ruim 25 jaar zetten ongeveer 20 enthousiaste vrijwilligers zich in om de activiteiten voor te bereiden en te begeleiden. De uitvalsbasis van De Zeevonk is De Korre, aan het Koningsplein in De Panne. De start van het nieuwe Zeevonkjaar loopt gelijk met die van het nieuwe schooljaar. Voor slechts 50 euro zijn er 10 activiteiten, inclusief een vieruurtje. De laatste activiteit van het Zeevonkjaar is een daguitstap en voor de leden uit het middelbaar zelfs een meerdaags kamp. Is de Zeevonk iets voor jou of zou je graag meehelpen om groepen kinderen te begeleiden? Meer info en inschrijven via www.dezeevonk.be. Volg De Zeevonk ook op Facebook.